SABÍAS QUE...?

galegos interrogante

Case 40.000 galegos traballan hoxe directamente en actividades de pesca e marisqueo, e aproximadamente unhas 117.000 (arredor do 10% da poboación) fano en actividades que dependen directamente dela: transporte, industria conserveira, etc.

sardiña interrogante

A sardiña axúdanos a manter unha boa vista. Cocíñase de tódalas formas se a collemos fresca e tamén a atopamos en conserva.

pescada interrogante

A pescada mantén san o noso corazón. Dende pequenos comezamos a comela cocida e cando imos medrando tomámola á prancha ou en guisos con verduras.

robaliza interrogante

A robaliza danos enerxía para todo o día. Inda que era coñecida como peixe de enfermos, por comelo só cocido agora cocíñase máis ao forno e tamén se inclúe en novas receitas como a lasaña ou a musaka.

peixe-sapo interrogante

O peixe sapo mellora o noso cerebro. Normalmente cómese só a cola cocida, á prancha ou no forno, xa que ten máis carne e a cabeza úsase para facer sopa.

lenguado interrogante

O linguado danos fortaleza no corpo. Cómese á prancha ou en elaboracións máis sofisticadas con salsas de mariscos ou frutais.

percebe interrogante

O percebe recarga total do noso organismo. Cómense cocidos, pero tamén hai quen os fai en paté.

necora interrogante

A nécora protexe o nos corpo. Cómense cocidas, en patés e salpicón de marisco.

vieira interrogante

A vieira favorece o crecemento. Dende sempre se comen asadas ao forno cunha salsa pero agora tamén as mesturan con diferentes mariscos e viños.

argazo interrogante

O argazo axuda a defender o noso corpo. Úsase na cociña xaponesa en receitas como o dashi, o seitán ou o ramen. Aquí a maiores úsase tamén como condimento e en ensaladas.